7 Μαρ 2009

Έκανε το θαύμα της ξανά η εκκλησία.
Αποφάσισε να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας

Δεν μας χρειάζονται πια πολιτικές και κυβερνήσεις. Οι αποφάσεις στους παπάδες και στα μοναστήρια. Όπου νάναι θα ανακοινώσουν και τα θαύματα. Αλλά έτσι που κατάντησε η πολιτική της κυβέρνησης, ο καθένας κάνει τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΧΩΔΕ. Γιατί όχι και ο μητροπολίτης; Ένα θαύμα μας σώνει...

Το κείμενο είναι από τον "Σερβιτόρο" της Εύβοιας

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, τάσσεται υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από τη ΔΕΗ με λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Σύμφωνα με το Μητροπολίτη, υπέρ της μονάδας έχουν ταχθεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι μηχανικοί της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και η τοπική κοινωνία του Αλιβερίου. Εκείνοι που αντιδρούν, είναι μια ομάδα οικολόγων που ενισχύεται και από ομάδες εκτός της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιθέσεων είναι, όπως αναφέρει, το ότι οι οικολόγοι πήγαν και φύτεψαν την μέρα δενδρύλλια, τα οποία ξεριζώθηκαν από αγνώστους το ίδιο βράδυ.

Ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής επιζητεί το εργοστάσιο για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, να τονωθεί η αγορά και να γίνει ο τόπος πόλος έλξης και για άλλες επενδύσεις.

Καλεί τον υπουργό να πάει στο Αλιβέρι και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους του κόσμου για το θέμα, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη, αφού κανείς κυβερνητικός υπεύθυνος δεν έχει έρθει να συζητήσει.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης καλεί τον κ. Χατζηδάκη να σκεφθεί το θέμα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή, να ακούσει την κραυγή αγωνίας των κατοίκων και να κάνει το σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το εργοστάσιο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει το... ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για το Αλιβέρι!