23 Μαΐ 2008

Μέσα στο καλοκαίρι αποφασίζουν για λιθάνθρακα στην Λάρυμνα. Ύποπτη σιωπή της Νομαρχίας και του Νομάρχη

από http://lamianews.blogspot.com

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις η κυβέρνηση για το εργοστάσιο λιθάνθρακα στη Λάρυμνα. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αρνητικά ενώ μέχρι στιγμής η νομαρχία παρά τις υποσχέσεις του νομάρχη κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Στη νομαρχία αυτή τη στιγμή δεν τον θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κόντρας με την κυβέρνηση και πιστεύουν ότι οι μελλοντικές εξελίξεις θα είναι καλύτερες. Γνωρίζουν στη νομαρχία ότι η Λάρυμνα είναι μέσα στα πρώτα σχέδια της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση έχει συμφωνήσει και ο νομάρχης Φθιώτιδας μόνο που ζήτησε επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλέξει συγκεκριμένο χρόνο που θα ανακοινώσει τις νέες μονάδες. «Θα εξαρτηθεί»- λένε οι πληροφορίες- «από το πολιτικό κλίμα μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ νωρίτερα θα έχει επιχειρηθεί να προλειανθεί το έδαφος με διάφορους τρόπους».

Παρ΄ ότι ακούγεται κάπως παράδοξο, τυχόν σοβαρά προβλήματα που θα εμφανιστούν στην ηλεκτροδότηση της χώρας φέτος το καλοκαίρι, θα διευκολύνουν τη συζήτηση για την εισαγωγή του λιθάνθρακα. Σύντομα επίσης πρόκειται να «ανοίξει η συζήτηση» για το λιθάνθρακα, δεδομένου ότι θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό ως το 2020, που μιλά για την ανάγκη λελογισμένης εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μας ισοζύγιο. Ετσι δεν αποκλείεται μέσα το καλοκαίρι, να γνωρίζουμε επακριβώς τις αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξει το υπουργείο Ανάπτυξης που βέβαια η Λάρυμνα βρίσκεται πρώτη στην ατζέντα των αποφάσεων του

Δεν υπάρχουν σχόλια: