4 Φεβ 2008

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ
και ρυπογόνες βιομηχανίες στην ευρύτερη περιοχη της Αν Μακεδονίας και Θράκης

Τον τελευταίο καιρο δεχόμαστε έναν καταιγισμό από επιθέσεις που αφορούν πιθανά σενάρια για ρυπογόνες βιομηχανίες στην ευρύτερη περιοχη της Αν Μακεδονίας και Θράκης.
Εργοστάσια με Λιθάνθρακα(Καβάλα), Εργοστάσια με Λιγνίτη (Δράμα), Εργοστάσια με πυρηνική ενέργεια (Κομοτηνη).

Μοιάζει παράλογο καθότι ενω πληθαίνουν οι φωνές που πιστοποιούν τις κλιματικές αλλαγές, ενώ πληθαίνουν τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν οι κυβερνήσεις για το περιβάλλον και ενώ πλέον οι πολίτες αντιδρούν άμεσα στις απειλές προς το περιβάλλον, κάποιοι επιμένουν με βρωμερές ενεργειακές λύσεις.

Ξαφνικά ενώ όλοι συζητούσαμε για το πως θα επεκταθεί η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βρεθήκαμε να αμυνόμαστε αγωνιζόμενοι για την μη εγκατάσταση τέτοιων βρωμερών εργοστασίων.

Καλούμε τους πολίτες να πλαισιώσουν τις διάφορες Συντονιστικές Επιτροπές για την αντίσταση απέναντι σ αυτή την επέλαση των φημολογούμενων επενδύσεων.

Όσοι και όσες μπορούν μέσω του Διαδυκτίου ας μεταδώσουν το μύνημα της αντίστασής τους.

Όσοι κατέχουν θέσεις επιρροής σε Δημόσιους και Δημοτικούς μηχανισμούς ας χησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια για την εγκατάσταση εργοστασίων ενέργειας με ορυκτά καύσιμα η πυρηνική ενέργεια.

Τέλος ας επαγρυπνούν όλοι για την επόμενη πιθανή απειλή που μας ετοιμάζουν!!!!!!!!!

Αναρτήθηκε από ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: